Geen producten (0)
Geen producten (0)
PUUR
Pijnboompitten puur
 

Pijnboompitten PUUR

€ 36,95 (inclusief btw 6%)
Levertijd 3-7 werkdagen
Specificaties
Productcode 0221561
VOEDINGSWAARDE Per 100 gram
Energie (in kJ) 2757
Energie (in kcal) 667
Vetten 62,3 g
- waarvan verzadigd 4,2 g
Koolhydraten 7,5 g
- waarvan suiker 6,1 g
Voedingsvezels 5,6 g
Eiwitten 19,1 g
Zout 0,001 g
Allergenen Kan sporen bevatten van: gluten, soja, sesam, noten, pinda's,(melk)lactose, sulfiet, zwaveldioxide.
Ingrediënten Pijnboompitten
Omschrijving

1 KG

Herkomst: Rusland

Pijnboompitten PUUR wild gekweekt

Deze Siberische pijnboompitten PUUR komen uit Russische cedernoten. Ze zijn in het wild gekweekt en niet dus op plantages. Siberische pijnboompitten bevatten vitamines, aminozuren, antioxidanten en mineralen die ons kunnen helpen hartaandoeningen te voorkomen. Onze pijnboompitten worden met de hand geoogst in wilde en verre bossen rond het Baikalmeer in Siberië. Het Baikalmeer, in 1996 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, bevat ongeveer 20% van het niet-bevroren zoete water ter wereld en herbergt meer dan 1.700 soorten planten en dieren.

Onze ceders (pijnbomen) groeien in het rotsachtige zuidoostelijke deel van het Baikal National Park zonder wegen en mensen. De bossen van Baikal staan ​​onder ecologische bescherming. Industriële projecten die schadelijk zijn voor de natuur zijn niet toegestaan. De omgeving waarin pijnbomen (ceders) groeien, is uitermate belangrijk voor de kwaliteit van cedernoten. Ceders groeien erg langzaam en bereiken een leeftijd van soms 1000 jaar. De denneappels hebben ongeveer 14-15 maanden nodig om te rijpen.

Hoogste kwaliteit Pijnboompitten PUUR 

Onze pijnboompitten PUUR behoren tot de Pinus sibirica-soort en veroorzaken geen pijnboompitten-syndroom. Het pijnboompitten-syndroom werd in het verleden veroorzaakt door een Chinese pijnboompitten-soort, genaamd Pinus armandii. Deze soort verkopen wij niet in onze webshop.

De cedernoten worden met de hand geoogst en ze worden beschermd tegen licht, oxidatie en beschadigingen van buitenaf om hun natuurlijke ingrediënten en gezondheidsvoordelen te behouden. Na de oogst worden de cedernoten handmatig geschild volgens de oude Siberische tradities. Vervolgens worden de pitten zorgvuldig van hun schalen verwijderd en worden ze onmiddellijk vacuüm verpakt. 

Ook interessant

€ 7,95
€ 8,50
Facebook Pinterest