Geen producten (0)
Geen producten (0)
PUUR
Paranoten in dop
 

Paranoten In Dop PUUR

€ 10,50 (inclusief btw 6%)
Levertijd 3-7 dagen
Specificaties
Productcode 0106010
VOEDINGSWAARDE Per 100 gram
Energie (in kJ) 2917
Energie (in kcal) 697
Vetten 68,1 g
- waarvan verzadigd 16,7 g
Koolhydraten 4,1 g
- waarvan suiker 2,4 g
Voedingsvezels 4,9 g
Eiwitten 17, 0 g
Zout 0,06 g
Allergenen Kan sporen bevatten van gluten, soja, noten, pinda, lactose, sesam, zwaveldioxide
Ingrediënten Paranoten
Omschrijving

1 KG

Herkomst: Bolivia

Onze brazilnoten of paranoten in dop PUUR bevatten geen chemische pesticiden. De noten worden niet op plantages verbouwd maar komen van in het wild groeiende bomen. Let op: de dop van deze noten is zeer hard en niet eenvoudig met een gewone notenkraker te kraken. Het helpt om de noten eerst te verhitten en daarna voorzichtig met een tang of hamer te kraken.

Paranoten in dop PUUR als mineralen bom

De paranoot is rijk aan vezels en bevat in vergelijking met andere noten weinig koolhydraten en veel vet. Alle noten zijn rijk aan mineralen, maar paranoten staan ​​bovenaan de lijst en bevatten grote hoeveelheden calcium, kalium, magnesium, ijzer en met name selenium. Ze hebben tevens een hoog gehalte aan vitamine E en vooral vitamine B1.

De naam Brazil of Paranoot geeft al aan waar de noot vandaan komt. Ze komen voor in Brazilië, Peru, Bolivia, Venezuela, Suriname en het Amazonewoud, maar Brazilië is van oudsher de belangrijkste exporteur van deze noten. De exporthaven ligt in de staat Pará, die de noot zijn naam paranoot heeft gegeven.

De paranoot is al sinds de 18e eeuw in Europa bekend en wordt met name in gepelde vorm verhandeld. Mits goed bewaard, zijn deze ongepelde noten nog langer houdbaar dan de gepelde variant. Het zijn fantastische speeltjes en knabbels voor parkieten, papegaaien of knaagdieren.

Hoe groeien onze paranoten in dop PUUR?

Paranoten groeien niet afzonderlijk aan de bomen; ze ontwikkelen zich in grote, bolvormige, donkerbruine capsules, in hun land van herkomst bekend als potten of ouricos. Een boom draagt ​​tussen de 100 en 600 van dergelijke capsules. Deze zijn 15–30 cm lang en wegen 2–3 kg; ze verhouten als ze rijpen.

De stam van de paranotenboom is tot 50 m hoog en erg dun, waardoor de vruchten niet geplukt kunnen worden. In plaats daarvan worden de gevallen capsules op de grond verzameld.

De capsule bevat 25-40 paranoten in een waaiervormig arrangement. Deze zijn driehoekig en ongeveer 4 cm lang met een bolle rug. De ruwe, donkerbruine schil is dun maar erg hard en houtachtig. Daaronder bevindt zich de ons bekende geelwitte notenpit, die bedekt is met een bruine schil.

 

Ook interessant

€ 11,95
€ 14,50
Facebook Pinterest