Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

1 KG Walnoten Gepeld Rauw

€ 12,95 (inclusief btw 6%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 163-366
Omschrijving

Herkomst Californië, USA

Onze rauwe walnoten zijn van een superieure kwaliteit en gegarandeerd vers en lekker. Deze halve walnoten zonder dop komen uit Californië en hebben een rijke smaak en een culinaire veelzijdigheid. Walnoten behoren tot de gezondste noten ter wereld. Hieronder lees je de belangrijkste gezondheidseffecten van rauwe walnoten.

Gezondheidseffecten van walnoten

Algemene voedzaamheid: Walnoten zijn een van de meest voedselrijke voedselbronnen van alfa-linoleenzuur (ALA), een essentieel omega-3 vetzuur. Omega-3-vetzuren helpen het risico op hartaandoeningen, kanker, beroertes, diabetes, hoge bloeddruk, obesitas en klinische depressie te verminderen.

Gezond voor het hart: Steeds meer onderzoeken wijzen erop dat walnoten een belangrijke rol spelen in het reduceren van risico's op hartziekten. De hartvoordelen van walnoten zijn onder meer het verlagen van cholesterol, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de arteriële functie.

Rijk aan antioxidanten: diverse studies wijzen op de hoge antioxidantconcentratie in walnoten, die het lichaam helpt om levensbedreigende ziektes zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes af te weren, evenals verzwakkende aandoeningen zoals artritis, osteoporose en de ziekte van Alzheimer. Hoewel er verschillende methoden worden gebruikt voor het meten van antioxidantenniveaus, zoals de zuurstofradicaal-absorptievermogen (ORAC) en het ijzerverlagende vermogen van plasma-methoden (FRAP), scoren ​​walnoten hoog bij beide methoden.

Gewicht verliezen: onderzoekers hebben aangetoond dat proefpersonen niet aankwamen toen walnoten werden gebruikt als vervanger van ander vet in voeding. Mensen voelden zich meer tevreden en konden makkelijker een dieet blijven volgen en gewichtsverlies stimuleren.