Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

100 GRAM Kruidnagel Madagascar

€ 3,75 (inclusief btw 6%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 262-723
Omschrijving

Herkomst: Madagascar

Kruidnagel is een veelzijdig kruid. Ze hebben een sterk aroma, vaak omschreven als zoet, rijk, fruitig en voor sommige mensen - ook bitter. Als gevolg van hun scherpte worden ze over het algemeen spaarzaam in recepten gebruikt. Kruidnagels worden gebruikt op zowel zoete als hartige gerechten.

Hele kruidnagels worden gebruikt om de bovenkant van een ham te beslaan of er doorheen te prikken, waardoor het de rijke, zoete geur krijgt tijdens het bakken in de oven. Ze voegen diepte van smaak toe aan onder andere varkensvleesgerechten, BBQ-, lams- en rundvleesgerechten, stoofschotels en jus. Ze zijn ook te vinden in veel oosterse curries.

Als zoetstof wordt kruidnagel gebruikt bij het bakken van koekjes, brood en taarten. Heerlijk met wortels, appels, sinaasappels en pompoen.

Kruidnagel gaat goed samen met kaneel, nootmuskaat, gember, kardemom en foelie.

Kruidnagels zijn vaak de krachtige geurstof die te vinden is in zakken met kruiden en specerijen. Probeer een sinaasappel door te prikken met kruidnageltjes om in huis te hangen of in een kom te plaatsen - het geeft een aangename geur!