Geen producten (0)
Geen producten (0)
PUUR
Rogge vlokken
 

Rogge Vlokken PUUR

€ 3,25 (inclusief btw 6%)
Levertijd 2-7 werkdagen
Specificaties
Productcode 0927000
VOEDINGSWAARDE Per 100 gram
Energie (in kJ) 1466
Energie (in kcal) 350
Vetten 1,6 g
- waarvan verzadigd 0,2 g
Koolhydraten 68,5 g
- waarvan suiker 0,9 g
Voedingsvezels 14 g
Eiwitten 8,5 g
Zout 0,1 g
Allergenen geen
Ingrediënten Roggevlokken
Omschrijving

1 KG

Rogge Vlokken PUUR

Herkomst: Duitsland, Oostenrijk

Onze rogge vlokken PUUR zijn afkomstig uit gecrontroleerde landbouw zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Rogge staat bekend om zijn rijke, hartige smaak en de talrijke gezondheidsvoordelen.

Rogge is een graankorrel die lijkt op tarwe, maar langer en slanker is en in kleur varieert van geelachtig bruin tot grijsachtig groen. Als vlokken lijken ze op haver. Om rogge vlokken te koken, gebruik je ongeveer drie delen water voor elk deel roggevlokken en je kookt ze ongeveer 15-20 minuten.

Rogge vlokken PUUR kopen voor gewichtsverlies

Rogge is een goede bron van vezels, wat belangrijk is omdat veel mensen niet genoeg vezels binnenkrijgen via hun voeding. Rogge vezels zijn rijkelijk bedeeld met niet-cellulose polysacchariden, die een uitzonderlijk hoog waterbindend vermogen hebben en snel een verzadigd gevoel geven, waardoor roggebrood een echt hulpmiddel is voor als je probeert af te vallen.

Geschiedenis van rogge

Rogge is een van de meest recentelijk gedomesticeerde graangewassen. In tegenstelling tot sommige andere graankorrels die terug te voeren zijn tot de prehistorie, werd rogge pas rond 400 voor Christus verbouwd. Het werd voor het eerst op deze manier geteeld in Duitsland. Rogge wordt verondersteld afkomstig te zijn van een wilde soort die als onkruid tussen tarwe- en gerstvelden groeide.

Helaas wordt er sinds de tijd van de oude Grieken en Romeinen niet veel van dit voedselrijke graan genoten. In veel landen lijkt rogge te zijn gedegradeerd tot voedsel voor de armen, en naarmate de levensstandaard steeg in verschillende beschavingen, daalde de consumptie van rogge. Toch neemt rogge in Duitsland, Scandinavië en Oost-Europese landen een zeer belangrijke positie in.

Ook interessant

€ 6,95
€ 7,25
Facebook Pinterest