Geen producten (0)
Geen producten (0)
Sorteer op:  

Gekonfijte Citroenschillen 4 KG Gekonfijte Citroenschillen Herkomst: Italië Deze…
€ 32,95
Gekonfijte Sinaasappelschillen 4 KG Gekonfijte Sinaasappelschillen Herkomst: Italië…
€ 27,95
Gekonfijte Sinaasappelschijven 1 KG Gekonfijte Sinaasappelschijven Herkomst: Italië…
€ 9,25
Gember Blokjes 1 KG Gember Blokjes Herkomst: Fiji Gekonfijte gember is een…
€ 11,95
PUUR
Gekonfijte Gember PUUR 1 KG Gekonfijte Gember PUUR Herkomst: China Gekonfijte…
€ 15,50

Gekonfijt fruit in bulk bestellen

Echte sterren aan het einde van het jaar, gekonfijt fruit maakt het mogelijk om brioches, kerststollen en cakes te maken en te garneren. Gekonfijt fruit is het resultaat van de knowhow van onze voorouders.

Wat is gekonfijt fruit?

Oorspronkelijk werden in de oudheid zoetwaren gebruikt om vers fruit beter te kunnen bewaren.  Confisage is het vervangen van het water in de vrucht door suiker door osmose. Hiervoor worden de vruchten gewassen en in containers geplaatst. Daarna worden ze bedekt met een kokende suikersiroop en vervolgens enkele uren in de oven geplaatst. Met regelmatige tussenpozen wordt de siroop verwijderd en vervangen door een steeds geconcentreerder wordende siroop. Aan het einde van het proces zal de suiker in de siroop in het vruchtvlees zijn gedrongen, dat op zijn beurt het meeste van zijn water heeft verloren. Hierdoor zit gekonfijt fruit per definitie vol met suiker. Rijk aan koolhydraten en zeer calorierijk, wordt het een snelle bron van energie die met mate moet worden geconsumeerd.

Gekonfijt fruit bewaren

Omdat de gekonfijte vrucht het meeste van zijn vocht heeft verloren, is het een product dat niet erg gevoelig is voor fermentatie en de ontwikkeling van micro-organismen. Het kan dus gemakkelijk enkele maanden of zelfs jaren worden bewaard in een luchtdichte verpakking, op een droge plaats, uit de buurt van licht en warmte.

Soorten fruit

Een groot aantal vruchten leent zich uitstekend voor zoetwaren. Sinaasappelen en citroenen zijn de bekendste, maar er zijn er nog veel meer: ‚Äč‚Äčkersen, citroen, abrikozen, ananas, kastanjes, pruimen, papaja's, enz. Gember wordt ook vaak gekonfijt.

Online gekonfijt fruit kopen

In de keuken kan het zo geconsumeerd worden en gaat het heel goed bij een kopje thee of koffie. Tijdens de kerstperiode wordt het gebruikt om gebak te vullen of versieren. In ons assortiment hebben wij eveneens de sinaasappelschillen omhuld met chocolade, ook wel orangettes genoemd.

 

Facebook Pinterest