Geen producten (0)
Geen producten (0)
PUUR
Medjool dadels PUUR
 

Medjool Dadels PUUR

€ 16,50 (inclusief btw 6%)
Levertijd 2-7 werkdagen
Specificaties
Productcode 0513655
VOEDINGSWAARDE Per 100 gram
Energie (in kJ) 1180
Energie (in kcal) 278
Vetten 0,3 g
- waarvan verzadigd 0,16 g
Koolhydraten 64 g
- waarvan suiker 59,3 g
Voedingsvezels 4,8 g
Eiwitten 2 g
Zout 0 g
Allergenen Kan sporen bevatten van: gluten, soja, sesam, noten, pinda's,(melk)lactose, sulfiet, zwaveldioxide.
Ingrediënten Dadels
Omschrijving

1 KG

Medjool Dadels PUUR

Herkomst: Israel

Deze Medjool Dadels PUUR wordt ook wel de koningin onder de dadels genoemd. Het is een grote, natuurlijke dadel, die erg fruitig en vlezig is en die iedereen zich na het proeven zal herinneren. 

Onze Medjoul dadels PUUR komen uit de gecontroleerde landbouwgebieden in de Jordaanvallei, die 300 meter onder zeeniveau ligt. In salades en andere gerechten verfijnt het de smaak met zijn fijne zoetheid. Ook is het heerlijk geschikt bij de koffie en thee, in smoothies of als tussendoortje. Er zijn verschillende schrijfwijzen voor deze dadel, zoals Medjool, Medjol, Medjoul of Medjuul. Het is echter altijd dezelfde zachte - delicaat zoete dadel die je hiermee koopt. 

Bij dadels denken de meeste mensen aan gedroogd fruit. Medjool dadels zijn echter sappige, verse dadels die na de oogst worden schoongemaakt, gesorteerd en verpakt - een puur natuurlijk, raw food product. Bij de oogst bevatten de vruchten nog ongeveer 20% water en daarom worden ze niet meer kunstmatig gedroogd. Hoe langer ze bewaard worden, hoe minder water ze bevatten. De dadels worden weliswaar iets droger, maar ze verliezen hun aroma niet.

Medjool Dadels PUUR kopen voor natuurlijke zoetheid

Dadels bevatten veel natuurlijke suikers. Dit zorgt voor een snelle en constante aanvoer van energie, waardoor ze ideaal zijn voor duur- en krachtsporters. De glucose en fructose in de vruchten zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel slechts langzaam stijgt, maar is zeer licht verteerbaar. Ondanks het hoge suikergehalte zijn dadels geen dikmakend voedsel. Ze bevatten aanzienlijk minder calorieën dan snoep en zijn daardoor veel gezonder. De koolhydraten bevorderen de concentratie en stimuleren geest en ziel. Daarom kunnen dadels denkwerkers ondersteunen, zoals mensen met kantooractiviteiten, scholieren en studenten.

Oorsprong en teelt van Medjool Dadels

Deze dadel vindt zijn oorsprong in de vruchtbare valleien in het zuiden van Marokko. Meer dan 100 jaar geleden werd het fruit door de emigranten van Marokko naar Californië gebracht. Het fruit werd zo populair dat de geoogste dadels nauwelijks konden voldoen aan de behoeften van de binnenlandse markt. Met de immigratie van Joodse burgers naar Israël, kwam het fruit voor het eerst naar het Midden-Oosten. Aan beide zijden van de Jordaanvallei werden dadelpalmen verbouwd. Tegenwoordig is het fruit overal op het Arabische schiereiland te vinden en kun je deze dadels nu gemakkelijk online bij ons kopen.

Van de honderden verschillende soorten dadels is deze dadel waarschijnlijk een van de bekendste, niet in de laatste plaats vanwege de grootte en de natuurlijke zoetheid. Zoals alle dadels groeien ze ook aan palmbomen. In de dadeltuinen staan ​​vrouwelijke en mannelijke planten, waarbij alleen de vrouwelijke vruchten dragen.

Het telen, verzorgen en uiteindelijk oogsten van Medjool-dadels is een zeer arbeidsintensief proces. Het duurt meestal zeven jaar voordat een dadelpalm vrucht draagt. De teeltgebieden van de dadelpalmen worden door boeren dan ook liefkozend dadelbosjes of dadeltuinen genoemd. De levensduur van de palmbomen is ongeveer 80-100 jaar. 

 

Ook interessant

€ 12,95
€ 15,95
Facebook Pinterest