Geen producten (0)

Er wordt eenvoudige verpakking gebruikt om de gevraagde hoeveelheden te verpakken. Indien producten al in kiloverpakkingen toekomen bij ons, dan gaan wij uiteraard niet herverpakken. Dit zou de afvalberg alleen maar vergroten.

Soorten verpakking

De keuze van de verpakking is weloverwogen. Er zijn drie opties: glas, plastic en papier. Wij kiezen het liefst de meest ecologische soort, maar ook de kwaliteit en versheid van het product willen we blijven garanderen.

Glas is te breekbaar om te gebruiken bij verzendingen en weegt bovendien te veel. In papieren zakken kunnen wij de versheid en kwaliteit maar een tijdje garanderen. Tussen het verpakken van de producten en de levering op jouw adres zitten meestal een paar dagen. Een zuiver papieren verpakking volstaat hiervoor dus niet.
Voorlopig houden we dan ook vast aan de plastic verpakking. Meestal zullen de producten in dunne, doorschijnende zak bij jou toekomen. Kunnen jullie er mee voor zorgen dat deze zakken in de juiste afvalzak of -container terecht komen na gebruik? Zo kunnen ze toch gerecycleerd worden. En misschien heb jij nog een betere oplossing voor het hergebruik van de zakken in jouw huishouden.ecologischWeet dat je door producten in grootverpakking aan te kopen, je in elk geval zorgt voor minder verpakkingsafval per gewichtseenheid voedsel. Het komt neer op ongeveer 0,6g per 100g product. Doordat wij geen bestellingen onder de 149 euro aanvaarden, rijden de koeriers niet rond om een pakketje van 1kg af te leveren, maar hebben ze een mooie voorraad mee waar jij toch even mee vooruit kan. Kom je moeilijk aan het minimum bestelbedrag, vraag dan vrienden, familie of collega's om samen te bestellen. Zo koop je toch voordelig.

Laat ons samen zorgen voor een milieubewuste toekomst en koop zoveel mogelijk in bulk.

Bron afbeelding: rawpixel.com

Facebook Pinterest