Geen producten (0)

De meeste van onze producten zijn zeer lang houdbaar mits de juiste bewaring. Hierbij geven we tips om langer te kunnen genieten van de versheid van onze (natuur)producten.

Afgesloten potten voor de bewaring

Bij ontvangst van je bestelling doe je best de producten in een afgesloten glazen of plastic pot. Zo zijn ze afgesloten van de lucht en moet je niet inleveren op versheid. Zet de potten op een koele, droge en donkere plek. De meeste producten houden van een keldertemperatuur. Is het niet te warm in je keukenkasten, dan kan je het ook daar bewaren.
Heb je zoveel besteld dat je niet alles in je potten krijgt? Geen paniek. Zorg dat je de plastic zakken zeer goed dichtknoopt en indien mogelijk in een plastic afsluitbare box steekt. Zet ook deze op een koele, droge en donkere plek totdat je je voorraadpotten weer kan aanvullen.

Sommige vruchten houden van koeling ...

Dadels, abrikozen, pruimen en sommige appelringen blijven sappig door ze in de koelkast te bewaren. Vind je koude vruchten niet zo lekker om te eten? Leg ze dan 5 minuutjes voor gebruik buiten de koeling.

'Vergeten' gedroogd fruit

Als je vergeten bent om de vruchten koel te zetten en ze ondertussen dus wat uitgedroogd zijn, kan je ze nieuw leven inblazen. Spoel de vruchten in lauw water en leg ze in een kartonnen doosje. Zet dit een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend zijn de vruchten weer sappig en kan je ze in een normale bewaarpot doen.
Een andere optie is om de vruchten met een plantenspuit te bevochtigen en ze dan in de koelkast te zetten.

Geroosterde of gebrande noten

Het is heel belangrijk om deze goed luchtdicht te bewaren. Doe de gewenste hoeveelheid voor gebruik in een schaaltje ipv de pot open op tafel te zetten. Ze zijn minimaal 6 weken houdbaar. Daarna kunnen ze wat zachter worden. Je kan dit proces tegengaan door ze in de winter een uurtje op je verwarming te zetten zodat ze terug wat droger en dus knappiger worden.

Gevriesdroogde producten

Deze zijn heel gevoelig voor de luchtvochtigheid. Bewaar ze dus zeer goed afgesloten van de lucht.

Een laatste tip voor mensen die zelf hun mixen maken. Voeg je graag rozijnen aan je mixen toe, doe dit dan kort voor gebruik. Zo blijven de noten veel knapperiger.

Smakelijk!

Facebook Pinterest