Geen producten (0)

PILI NOOT, DE NOOT VAN DE TOEKOMST

PILI NOOT, DE NOOT VAN DE TOEKOMST

 

Er is een opvolger voor de macadamia, de heerlijke noot die in de jaren negentig de weg naar het grote publiek vond. De naam is Pili noot en ze groeit op de vulkanische gronden van de Filipijnse eilanden. 

Steeds meer handelaren zien toekomst in deze noot. En terecht, pili noten hebben een heerlijke boterachtige smaak en doen ons denken aan een kruising tussen brazilnoot, macadamia en pijnboompit. Het is bovendien een erg gezonde noot, met een hoge concentratie calcium, magnesium, fosfor, kalium, mangaan en rijk aan eiwitten.

Hoewel de Pili boom in verschillende Aziatische landen groeit, worden de noten tot nu toe enkel in de Filipijnen commercieel geproduceerd en verwerkt.

 Steeds meer consumenten ontdekken de vele gunstige gezondheidseffecten van deze noot: 

1. Enkelvoudige onverzadigde vetten: Bijna de helft van de vetten in pili noten zijn enkelvoudige onverzadigde vetten, welke goed zijn voor het hart. Deze vetten verminderen het risico op hart- en vaatziekten en hebben een gunstig effect op de cholesterol

2. Magnesium: Pili noten bevatten de hoogste concentratie magnesium van praktisch alle noten. Magnesium speelt een belangrijke rol voor de bloeddruk en de versterking van de  botten.

3. Eiwitten: Beschouwd als een volledige bron van eiwitten, pili noten verschaffen alle acht essentiële aminozuren die het lichaam via voeding moet verkrijgen. De kwalitatieve eiwitten die in pili noten zitten maken van deze noot een ideale snack na arbeid of sport.

4. Fosfor: Pili noten zijn zeer rijk aan fosfor. Deze mineraal is verantwoordelijk voor de gezondheid van de botten en wordt achter calcium beschouwd als het tweede belangrijkste component voor botversterking.

Pili noten worden zowel rauw, gezouten als geroosterd gegeten. In Azië worden ze toegevoegd aan cakes, taarten, nougat, ijs en marsepein en in de Filipijnen worden ze als snack gegeten met suiker, chocolade of geroosterd met honing. Anderzijds kunnen ze verwerkt worden in brood, muffins, koekjes, loempia’s en salades. 

Je kunt deze noot als eerste ontdekken door deze te bestellen op bio-noten.com. Tevens kun je in deze webshop alle gangbare biologische noten, pitten, granen, zaden, gedroogd fruit en superfoods vinden. Vanaf 35 euro is verzending gratis.

boom pili noten

 Jonge pili boom van 1 jaar oud met vrucht

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Pinterest